31/3/10

ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΣΤΟ ΕΚΚΕΝΤΡΟΝ Live






















Μεγάλη Πεμπτη 1 Απριλίου: Trio Amnesia + 1 [+1 Φιλοξενούν ένα πιανίστα από την Ιταλία](Jazz)


Κυριακή 4 Απριλίου: HOT SPREAD (Rocking/Funk)

Τρίτη 6 Απριλίου: LOST CAT (Alter/Blues)
Josh Butler: Κιθάρα, Loop machine, Φωνή
Χριστίνα Χριστίδου: Κιθάρα, Φωνή

Πέμπτη 8 Απριλίου: SAHARA (Classic/Hard/rock)
Οι Sahara, είναι ένα σχήμα από αυτά που θα χαρακτηρίζαμε ως κλασικά rock group. Δημιουργήθηκαν στο ξημέρωμα της νέας χιλιετίας και, με ένα «διάλειμμα» κάποιων ετών, συνεχίζουν να αναπαράγουν κλασικά rock τραγούδια, γνωστών συγκροτημάτων. Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, οι Sahara διασκευάζουν, γνωστές και μη, rock δημιουργίες. Με μία βασική διαφορά όμως. Η έννοια διασκευάζουν, ισχύει σε αυτό το group, γιατί προσθέτουν και το δικό τους ύφος, σ’ αυτό που κάνουν. Έχουν παίξει σε διάφορα φεστιβάλ και club της Θεσσαλονίκης, καθώς και στην περιφέρεια. Απαρτίζονται από τέσσερα άτομα, και συγκεκριμένα τους : Άγγελο Τρόπιο στα φωνητικά, Γιώργο Σερεμέτη στην κιθάρα, Φώτη Τουμανίδη στο μπάσο και τα δεύτερα φωνητικά και Βούλη Σαπρανίδη στα τύμπανα.

Τρίτη 13 Απριλίου: SOULBOX (Blues/Soul/Unplugged)

Πέμπτη 15 Απριλίου: FULL HOUSE (Electric Blues/Rock)

Τρίτη 20 Απριλίου: ΝΙΚΟΣ Α.Ε (Εντεχνο Ελληνικό Rock/Covers)
Νίκος Αντωνιάδης: Κιθάρα, Φωνή
Νίκος Λιάκος: Κιθάρα, Φωνή

Πέμπτη 22 Απριλίου: HARD GROOVE QUARTET (Funk/Acid Jazz)

Τρίτη 27 Απριλίου: SPICY (Blues/Soul/Jazz)

Πέμπτη 29 Απριλίου: FULL HOUSE (Electric Blues/Rock)

30/3/10

HARD GROOVE Quartet


















25η Μαρτίου 2010 Τι έγινε ???

Μας ανατίναξαν για μία ακόμα φορά οι HARD GROOVE Quartet !!!!
Μετά από μια μικρή αποχή λόγο υγείας ο κρουστός τους επιστρέφει και το πάρτυ ξαναρχίζει !! Περίπου στο τέλος της εμφανίσεις τους ανεβάζουν στην σκηνή και 2 έξοχους και έγχρωμους μουσικούς και γίνεται ένα πανέμορφο Jam !!!!!
Ζήτω η 25η Μαρτίου !!!!!

29/3/10

SPICY




















Κιθάρα: Γιάννης Σίμου
Φωνή: Alex Mc Kay
Μπάσο: Κώστας Μαυρουδής
Κρουστά: Βασίλης Κοκώνης

Οι Spicy είναι ένα μουσικό σχήμα που παίζει αγγλόφωνα τραγούδια (Covers) από το Pop, Jazz, Rock και Soul ρεπερτόριο, με το δικό τους μουσικό στυλ και άποψη. Ο Γιάννης Σίμου και ο Κώστας Μαυρουδής γνωρίζονται αρκετά χρόνια πριν, έχοντας τον ίδιο δάσκαλο, τον Ρώσσο Mc Allen. Σύντομα παίζουν μαζί στο σχήμα του δασκάλου και κατόπιν σε άλλες μουσικές δουλειές. Το 2001 περίπου παρουσιάζουν μία δουλειά με ενορχηστρώσεις Αρμένικων παραδοσιακών τραγουδιών, στα πλαίσια εκδήλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο θέατρο της αρχαίας αγοράς. Τραγουδά η πτυχιούχος καθηγήτρια φωνητικής του Berkley Αμερικής, Αρμένισα Γκαγιανέ Σοκοχιάν. Με όργανα αρμένικης και δυτικής κουλτούρας. Η συναυλία αυτή καταχειροκροτείται. Συνεχίζουν να συνεργάζονται σε δουλειές όπως αυτή του προσωπικού συγκροτήματος του Κώστα Μαυρουδή " Skim The Cream ", όπου ο Σίμου χρωματίζει κομμάτια με κλασική κιθάρα. Το 2007 αποφασίζουν να συνεργαστούν σ΄ένα σχήμα ευρύ και κλασικό και ξεκινά η διαδικασία, στην αρχή σαν ντουέτο, μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη φωνή. Τελικά ο Κώστας ανακαλύπτει την Αλεξάνδρα και το σχήμα δυναμώνει. Η Ελληνοκαναδέζα Alex Mc Kay με αρκετή εμπειρία παρόλο το νεαρό της ηλικίας της έχει συμμετοχές σε αρκετά αξιόλογα σχήματα της πόλης και πολλές συμμετοχές σε δίσκους [και μια φωνή καμπάνα !!] Τώρα έλειπε ο ρυθμός. Μετά από αναζήτηση λοιπόν, συγχρονίζεται ο παλιός φίλος-συνεργάτης του Κώστα από τους " Skim The Cream " και περιζήτητος ντράμερ Βασίλης Κοκώνης. Ο Βασίλης έζησε και σπούδασε μουσική στο εξωτερικό και συμμετείχε σε άριστα σχήματα (Homo Iratus, Skim The Cream, Stereo Animal, Black Inverse..) ακόμη και μουσικά θεατρικά έργα (το δόντι του εγκλήματος και άλλα..) Μετά λοιπόν τις απαραίτητες πρόβες, το σχήμα πετάει.. Λιτό και γλυκό, δυνατό και γρήγορο, μελωδικό και ρυθμικό, ευέλικτο κουαρτέτο. Έχουν ήδη δώσει κάμποσες ζωντανές παραστάσεις, έχουν ακουστεί ζωντανά στο ραδιόφωνο (102 fm , 95,8 fr και άλλα) κι έχουν φτιάξει ένα ντέμο με κάποια απ' τα τραγούδια που παίζουν..

2/3/10

ΜΑΡΤΙΟΣ ΣΤΟ ΕΚΚΕΝΤΡΟΝ, LIVE






















Το Έκκεντρον για τον μήνα Μάρτιο παρουσιάζει:

Πέμπτη 4: Full House [Electric Blues/Rock]

Πέμπτη 11: Hard Groove Quartet [Funk / Acid Jazz]

Τρίτη 16: Spicy [Blues / Funk / Jazz]

Πέμπτη 18: Full House [Electric Blues/Rock]

Τρίτη 23: Soulbox [Blues / Soul / Unplugged]

Πέμπτη 25: Hard Groove Quartet [Funk / Acid Jazz]

Τρίτη 30: Hotblood [Blues / Pop / Unplugged]