27/12/09

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ στο Έκκεντρον






















Μετά την αλλαγή της χρονιάς θα υποδεχθούμε τον νέο χρόνο όπως του αξίζει, δηλαδή με πολύ κέφι, αισιοδοξία, χαρά, ποτό και πολύ μουσική που θα μας χαρίσουν αυτό το βράδυ όλοι οι Djs τις ομόδας του Έκκεντρον !!!

TRIO AMNESIA























Δευτέρα 28 Δεκεμρίου και ώρα 23:00 Θα εμφανιστούν ζωντανά στο Έκκεντρον οι TRIO AMNESIA. Τζαζ σχήμα που αποτελείτε από

Παναγιώτης Δαμιανίδης: Ηλεκτρική κιθάρα
Πέτρος Δαμιανίδης: Ηλεκτρικό Μπάσσο, Κόντρα Μπάσσο
John Rimaref: Ντραμς
[Guest] Philipe Nader: Alto Sax

14/12/09

ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΝΟΥΣΗΣ and The BACKBONE
























Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 23:00 θα εμφανιστούν ζωντανά στο Έκκεντρον οι Νίκος Ντουνούσης and The BACKBONE.


ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΝΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ BACKBONE :
Ένα από τα καλύτερα blues rock σχήματα της Ελλάδας με βαθιά ιστορία και δεκάδες συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες του blues. Ο Νίκος Ντουνούσης, ο Αλέξανδρος Αποστολάκης – ιδρυτικά μέλη των Blues Wire με μεγάλη δισκογραφία και αμέτρητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη - και ο Λάζαρος Λαζαρίδης αποτελούν το πιο ηλεκτρικό «blues power» τρίο της χώρας μας και ένα από τα δυναμικότερα στο είδος τους στην Ευρώπη. Ένα γκρουπ, το οποίο δεν άφησε κανένα ακροατήριο ασυγκίνητο.
Οι Nick and the Backbone είναι το συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε από τον Νίκο Ντουνούση, γνωστό στα ακροατήρια του Blues από τη δωδεκάχρονη θητεία του στους Blues Wire.Ο Νίκος Ντουνούσης πρωτοασχολήθηκε με τη μουσική στα τέλη της δεκαετίας του 70. Με φίλους απο το σχολείο ιδρύει το συγκρότημα GHETTO που κινείται στο χώρο της καθαρά ανεξάρτητης rock n roll σκηνής. Το 1983-84 συνεργά¬ζεται με τους BLUES GANG και το 1985 γίνεται βασικό τους μέλος. Το 1985 η μπάντα ηχογραφεί το δεύτερο και τρίτο άλμπουμ της “On a second thought” και “Five Live” και μετονομάζεται σε Blues Wire. Οι Blues Wire θα στηρίξουν για πολλά χρόνια τους δύο βασικούς χώρους ζωντανής μουσικής της Θεσσαλονίκης: το Παραρλάμα ‘86-’90 και το Μύλο ‘91-‘96. Συνεχίζουν την πορεία τους με μία μεγαλη δισκογραφία, συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή σε Blues Φεστιβάλ της Ευρώπης, έως το 1995, όταν ο Νίκος αποχωρεί, για να συ¬στήσει το προσωπικό τρίο NICK and the BACKBONE με τους Γιώργο Αθανασιάδη και Γιώργο Παπάζογλου, συνεργάτες απο την εποχή τών GHETTO.
Η κιθαριστική του δεινότητα έχει κατά πολλούς «ξεφύγει» από τα ελληνικά δεδομένα, γεγονός που καθιστά την δημιουργία του προσωπικού του group απόλυτα αναμενόμενη στα ακροατήρια του σύγχρονου rock-blues. Το πλούσιο ήδη προσωπικό υλικό του Νίκου Ντουνούση, διοχετεύεται στο νέο συγκρότημα μαζί με διασκευές από θρυλικούς κιθαρίστες, όπως ο STEVΙE RAY VAUGHAN , ο ALBERT KING ,ο ALBERT COLLINS, ο LONNIE MACK, ο ERIC CLAPTON και ο JIMMY HENDRIX, που αποκτούν σάρκα και οστά στα χέρια του Νίκου και την «ηχητικά» εκρηκτική σφραγίδα των BACKBONE. Ακολουθούν αρκετές εμφανίσεις και συναυλίες στις οποίες συμμετέχει πλέον και ο Florian Micuta - στα πλήκτρα.
Την πε¬ρίοδο 1997-98 το γκρούπ πραγματοποιεί δύο επιτυχημέ¬νες περιοδείες σε συνεργασία με τον Nick Gravenites και συνεργάζεται με άλλους καλλιτέ¬χνες του BLUES, όπωs o Louisiana Red, ο Johnny Nicolas η Nelly Travis και ο Phil Guy. Το 1999 κυκλοφορεί η πρώτη δισκο¬γραφική δουλειά των NICK and the BACKBONE με τιτλo “Cracking Under Pressure” από την Ano Kato Records, σε συνθέσεις του Νίκου και με την συμμετοχή του ελληνοαμερικανού θρύλου της γενιάς του Chicago Blues, Nick Gravenites στο τραγούδι. Είναι η πρώτη φορά που ο Nick Gravenites συμμετέχει σε μια blues δισκογραφική δουλειά εκτός Ηνωμένων Πολιτειών και αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στην καριέρα του έχει συνεργαστεί μόνο με κορυφαίους μουσικούς του είδους (Michael Bloomfield - John Cipollina – Paul Butterfield) καθιστά αυτή τη συνεργασία ιδιαίτερα σημαντική. «Το Τexas blues συναντά το Chicago» γράφουν οι κριτικές του δίσκου, με ευρωπαϊκές πινελιές τύπου Eric Clapton απο τα χέρια του Νίκου και ωμό, δυνατό, «Τεξάνικο» τύπου SRV and DOUBLE TROUBLE background από τους BACKBONE. Θεματικά οι στίχοι των τραγουδιών ασχολούνται με την φιλία και την διάρκειά της (JUST A LITTLE TIME),τον έρωτα και τις ιδιοτροπίες του (RIDING WITH THE BLUES – THE DREAM THAT IS GONE) , αλλά και τον προβληματισμένο χαρακτήρα του σύγχρονου ανθρώπου όπως στην περίπτωση του ομώνυμου «CRACKING UNDER PRESSURE» που γράφτηκε την εποχή του τελευταίου «εμφύλιου» πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.Ο δίσκος κλείνει με το «HEAVEN’S GATES», ένα τραγούδι αφιερωμένο στην μνήμη και συγκινησιακά φορτισμένο απο τον πρόωρο χαμό, ενός από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών, του STEVIE RAY VAUGHAN. Στη συνέχεια, 2 νέα μέλη έρχονται στην μπάντα, ο Νίκος Σαλωνίτης στο μπάσο και ο Θάνος Mιχαηλίδης στα τύμπανα και το 2000 ακολουθεί μία επιτυχής συνεργασία με τον θρύλο του μπλούζ του Σικάγου Phil Guy με εμφανίσεις στα μπλούζ φεστιβάλ της Αθήνας και των Σκοπίων. Για το διάστημα 2001- 4 το συγκρότημα συνεχίζει τις εκρηκτικές του ζωντανές εμφανίσεις, κερδίζοντας όλο και περισσότερους φίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σταθμός στην σειρά των συναυλιών τους τα αφιερώματα στον JIMMY HENDRIX και τον STEVΙE RAY VAUGHAN, που συζητήθηκαν πολύ από τα ακροατήρια που τα παρακολούθησαν σε διάφορες ελληνικές πόλεις. Άλλωστε ο τρόπος που εδώ και χρόνια ο LOUISIANA RED τον αποκαλεί - STEVIE RAY junior -τα λέει όλα.
Απο το 2005, το συγκρότημα συνεχίζει τις εμφανίσεις του με νέα σύνθεση: Στα τύμπανα σε μια θρυλική επανένωση έρχεται ο “πολύς” Αλέξανδρος Αποστολάκης, 12 και πλέον χρόνια συνεργάτης του Νίκου απο την εποχή των BLUES WIRE και στο μπάσο ο Λάζαρος Λαζαρίδης. Δύο απο τους πιο έμπειρους μουσικούς της σύγχρονης, αυτοσχεδιαζόμενης, ρυθμικής μουσικής στην Ελλάδα μαζύ με ένα νέο ταλέντο στή θέση τού μπασίστα ,αποτελούν μία ομάδα που υπόσχεται πολλά. Επίσης ο Αλέκος Σπανίδης,όταν οι υποχρεώσεις το επιβάλουν, αντικαθιστά τον Αλέξανδρο Αποστολάκη στη θέση του ντράμερ.Οσο για την δισκογραφία ,παρά την «στενή», ισoπεδωτική στάση των περισσότερων δισκογραφικών εταιριών στην Ελλάδα,πού συνεχίζουν να παραμένουν αμέτοχες στην δημιουργικότητα, οι NICK and THE BACKBONE πιστεύουν ότι δέν έχουν πεί ακόμη τον τελευταίο τους λόγο, μάλλον όλα αυτά είναι μόλις η αρχή, άποψη πού συμμερίζεται καί το ακροατήριο τους πού τελευταία απαιτεί όλο και πιό έντονα μία δεύτερη δισκογραφική δουλειά.

Επισκεφθείτε τή σελίδα τους :

http://www.myspace.com/nickdounoussis
http://www.myspace.com/nickandthebackbone